blog thumb

İFRAZ NEDİR?

İfraz işlemi, imar planı veya yerel yönetim kuralları gereği gerçekleştirilebilir. Örneğin, bir arazinin bir kısmı ticari birimler için ayrılarak ayrı parsel olarak satışa sunulabilir. İfraz işlemiyle ayrılan parseller genellikle ayrı tapu kayıtlarına geçer ve ayrı mülkiyet belgeleriyle tescil edilir.

İfraz işlemiyle ayrılan parsellerin, bağımsız bölüm olarak kullanılabilmesi ve ayrı ayrı mülkiyet ilişkisine sahip olabilmesi için gerekli altyapı ve hukuki düzenlemelerin yapılması gereklidir. Her parselin bağımsız olarak kullanılabilmesi için gerekli olan su, elektrik, yol gibi altyapı hizmetlerinin sağlanması ve tapu kayıtlarının düzenlenmesi önemlidir.

İfraz işlemiyle birden fazla parselin oluşturulması, arazi kullanımını daha etkili ve verimli hale getirebilir. Ayrıca, mevcut bir taşınmazın parçalara bölünmesiyle her bir parselin değeri ayrı ayrı belirlenebilir ve farklı amaçlara hizmet edebilir. Ancak ifraz işlemi yapılırken yerel yönetim kuralları, imar planları ve diğer ilgili yasal düzenlemeler dikkate alınmalı ve uygun izinler alınmalıdır.

İfraz işlemi, taşınmaz mal sahiplerine, bir arazi veya gayrimenkulün bölünerek değerlendirilmesi ve kullanımının optimize edilmesi imkanı sağlar. Ancak ifraz işlemi yapılırken, ilgili yasal düzenlemelere ve yerel yönetim kurallarına uyulması ve gerekli izinlerin alınması önemlidir.

Share

You may also be interested in

İPOTEK TESİSİ DİLEKÇESİ NASIL OLUR?

İpotek tesisi dilekçesi, ipotek tesis etmek isteyen borçlu tarafından yazılan resmi bir mektuptur.

GAYRİMENKUL SEKTÖRÜNDE YAPAY ZEKA: BUGÜN VE GELECEKTEKİ ROLÜ

Yapay zeka (AI), gayrimenkul sektöründe bir dizi süreci yeniden şekillendirme potansiyeline sahip bir teknolojidir. Bu teknoloji, işlemleri hızlandırabilir, verimliliği artırabilir ve kullanıcı deneyimini iyileştirebilir. İşte yapay zekanın gayrimenkul sektöründeki bugünkü ve gelecekteki rolü hakkında bazı düşünceler

TAŞINMAZ NEDİR?

Taşınmaz, üzerinde yer alan arazi, bina veya bunların birleşiminden oluşan mülklerdir. Taşınmazlar, mülkiyet hakkının konusu olan gayrimenkullerdir ve fiziksel olarak hareket ettirilemezler. Taşınmazlar, toprak üzerindeki haklar ve yapılar olarak geniş bir yelpazede değerlendirilebilir.

Would you like to subscribe to our newsletter?